Fietsen langs de Moezel over de Moselradweg

Eén van de mooiste fietsroutes in Duitsland is volgens velen de Moselradweg. Op slechts enkele uren rijden vanuit ons land komen we in de prachtige streek de Moezel waar het heerlijk fietsen is!

Over de Moselradweg

Route: de Moselradweg is een lange-afstandsfietsroute voor wie wil fietsen langs de Moezel. De lengte van de totale route is 311 kilometer. De route is heel populair bij wijnliefhebbers, u fietst langs de wereldberoemde Moezel-wijngaarden.

Waar: de rivier de Moezel ontspringt in de Franse Vogezen en loopt via Luxemburg door tot Koblenz in Duitsland. Via de Moselradweg kunt u fietsen langs de Moezel van Metz in Frankrijk tot Koblenz in Duitsland. Aktiva Tours heeft 3 fietsvakanties langs de Moezel in het aanbod, welke het Duitse gedeelte van de Moezel betreffen.

Highlights onderweg:

  • Koblenz, met Fort Ehrenbreitstein
  • Cochem, met de Reichsburg
  • Burg Eltz, een adembenemend sprookjeskasteel op een steile rots
  • Trier, de oudste stad van Duitsland
  • Bernkastel-Kues, schilderachtig gelegen en bestaande uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever en Kues op de linkeroever.
  • Traben-Trarbach, waar je de gebouwen in Jugendstil kunt bewonderen
  • Lokale wijn proeven bij één van de vele wijnhuizen
  • Maak ook eens een boottochtje over de rivier!

Fietsniveau: we hebben de Moselradweg ingedeeld in fietsniveau 1 van 3. De route is overwegend vlak, soms komt u lichte hellingen tegen. U fiets grotendeels over fietspaden en rustige weggetjes direct langs de Moezel. De dagetappes zijn niet al te lang, zodat u ruimschoots de tijd heeft voor de leuke stadjes, bezienswaardigheden en horeca onderweg.

Wanneer: in de Moezel-streek heerst een mild klimaat. De meest geschikte maanden om te fietsen langs de Moezel zijn tussen maart en oktober. In de zomermaanden kan het hier wel aardig druk zijn. Tip: aan het einde van de zomer zie je hier al de mooiste herfstkleuren. Dit is ook de periode van de druivenoogst.

Boek uw fietsvakantie langs de Moezel bij Aktiva Tours

We hebben 3 fietsreizen samengesteld langs de mooiste delen van de Moselradweg. U kunt kiezen uit een 6-daagse reis van Trier naar Koblenz, een 8-daagse reis van Trier naar Mainz (waarbij u zowel langs de Moezel als langs de Rijn fietst) of een 8-daagse reis waarbij u vanuit 1 locatie diverse fietstochten langs de Moezel maakt. Alle drie de reizen zijn op basis van eigen vervoer, maar ook te boeken inclusief treinticket. Bagagevervoer tussen de hotels is inbegrepen. Bekijk alle fietsvakanties langs de Moezel.

Wist u dat het ook geweldig wandelen is langs de Moezel? De bekende Moselsteig wandelroute kunt u in 4 delen van een week lopen met onze wandelvakanties over de Moselsteig. Voor singles hebben we ook 2 groepsreizen in deze prachtige streek.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!